2013. szeptember 15., vasárnap

A 21 napos kísérlet

Szeretnéd tudni mit csinálnak a sahaja jógik minden este? Igen, alszanak is, meg nagy valószínűséggel meditálnak is, de mit csinálnak még? Van egy módszer, amit a sahaja jógik minden este alkalmaznak, hogy megszabaduljanak a napi stressztől, és feszültségtől és ezzel is segítsék a meditációjukat. Hogy mi ez a módszer?

Rengeteg stressz, és feszültség ér minket a mindennapokban, amelyek miatt nem érezzük magunkat túl jól a bőrünkben, és amelyek miatt a meditáció is sokszor nehezebben megy. Ma egy nagyon egyszerű, a hétköznapokban könnyen alkalmazható technikát hoztam neked, amellyel segítheted a meditációdat, és megszabadulhatsz sok-sok fölösleges feszültségtől.

Sokszor előfordulhat, hogy leülünk meditálni, de nem sikerül lecsendesednünk. Azt érezzük, hogy feszültek vagyunk, és ez a feszültség bármennyire is szeretnénk nem akar szűnni. Érezzük, hogy valami nehézség van bennünk, hogy „tele vagyunk”, a levegőt is nehezebben vesszük, és önkéntelenül is nagyokat sóhajtunk, hogy ez a feszültség távozzon a mellkasunkból, és a gyomrunk tájékáról. Próbálunk befelé figyelni, és elcsendesedni, de ez a belső feszültség megakadályoz ebben. Talán Te is tapasztaltad már ezt.

Egy nagyon egyszerű módszert ajánlok a figyelmedbe, amely talán nem is lesz újdonság számodra. Annyira egyszerű ez a technika, hogy hajlamosak vagyunk elmenni mellette, és nem vesszük elég komolyan, pedig nagyon megkönnyítheti a mindennapjainkat, és nagyon sokat segíthet abban, hogy megszabaduljunk a feszültségtől, és könnyebben tudjunk meditálni. A technika hatását érezheted akkor is, ha csak egyszer-egyszer alkalmazod, de igazán akkor tud neked segíteni, ha rendszeresen használod.

Mi ez az egyszerű módszer, amelyet minden sahaja jógi naponta alkalmaz, hogy segítse a meditációját? 


Amivel Te is megkönnyítheted a napi meditációidat, és segítheted, hogy egyre békésebbé, és nyugodtabbá válj, és hogy ne húzd magaddal a benned lévő feszültségeket egyik napról a másikra?
Nem, ez nem egy csodaszer, sőt annyira egyszerű, hogy nagyanyáink is ismerték és alkalmazták. :-)
A módszer pedig nem más, mint a nagyon egyszerű sós vizes lábáztatás.

Ja, csak ennyi? - Kérdezheted joggal.
Igen, ennyi. Mondtam, hogy hajlamosak vagyunk elmenni mellette, de ez az egyszerű módszer nagyon is működik!!!
Hogyan működik ez a technika?

A sós vizes lábáztatás azért tud ilyen hatékonyan segíteni nekünk, mert a bennünk lévő akadályok, feszültség, sőt akár a méreganyagok is a lábunkon, a talpunkon keresztül tudnak legkönnyebben távozni. A sahaja jógában pedig azt is tudjuk, hogy az elemek segítségével tudjuk az energiaközpontjainkat is tisztítani. A víz elem képes kimosni belőlünk az akadályokat, és megtisztítani (ezt a tulajdonságát fizikai szinten is ismerjük és alkalmazzuk), a só a föld elemet képviseli, amely szintén képes átvenni, „kiszívni” belőlünk az akadályokat.
Így akár fizikai szinten is, és finom szinten is megtapasztalhatod jótékony hatásait.

Alkalmazd ezt a módszert MINDEN ESTE, és figyeld meg milyen hatással lesz a meditációidra, az éjszakáidra, és a mindennapjaidra.A recept:

1. Végy egy lavór hideg vizet.

   Annyi vizet engedj a lavórba, hogy a bokádig ellepje a lábadat.

2. Tegyél bele 1-2 maréknyi normál konyhasót.

3. Készíts magad mellé tiszta vizet egy flakonba, vagy kancsóba és a törölközőt se felejtsd el.

Ha minden megvan, akkor ülj le meditálni.
Emeld fel a Kundalinit és adj bandhant.  Fordítsd befelé a figyelmedet, és meditálj, amíg jól esik (10-15 perc elég). Közben figyeld meg mit érzel, mit tapasztalsz, és engedd, hogy a sós víz kiszívja a feszültséget a finomenergia-rendszeredből.

Amikor úgy érzed, hogy elég volt, akkor öblítsd le a lábadat az oda készített vízzel, és töröld meg. A lavórt vidd ki a fürdőszobába, és a vizet öntsd a WC-be (!!!). Húzd is le a WC-t, majd moss kezet. Ezután ülj még vissza, és meditálj legalább 5 percig, vagy ameddig jól esik, most már csukott szemmel.

További segítséget az alábbi linkeken találsz:
Öntsd ki a feszültséget a lefolyóba!
Pingala meditáció

De olyan macerás, elő kell hozzá készülni... 


Igen, mondhatjuk, hogy "jajj, most nincs kedvem még a lavórt is bekészíteni", " jajj, már késő van, fáradt vagyok, most inkább ezt kihagyom"... de hidd el, ha nem hallgatsz ezekre a gondolatokra, és erőt veszel magadon minden este, akkor nem fogod megbánni, és egy idő után olyan természetessé fog ez válni, mint az esti fogmosás.

21 napos kísérletVan kedved egy 21 napos kísérlethez?
21 napig minden este végezd el a lábáztatás tisztítást, és figyeld meg, hogy milyen hatással van a meditációdra, a mindennapjaidra, az éjszakáidra. Mire a 21. nap végére érsz, talán már nem is fogod macerásnak érezni. :-)


És lábat áztatni bárhol, bármikor érdemes! :-))))

Az alábbiakban pedig egy szép meditációt találsz:Örömteli meditációt, kellemes elmélyülést kívánok!


Üdv.:
Szabina