A Meditációról

 "Mi az a meditáció?"

Meditáció alatt a teljes gondolat nélküli tudatosságot értjük. A Jelen pillanat tökéletes átélését, a Létezés teljesen tudatos megtapasztalását, az Önvaló, a Lélek állapotának megtapasztalását. Lényegében akkor kezdesz el meditálni, amikor pár percre elcsendesedik az elméd. Mikor nem zakatolnak a gondolataid, mikor elhalkul a belső monológ, és a gondolatok is elhalványulnak, leállnak. Ekkor lépsz be a gondolat nélküli tudatosság állapotába, és kerülsz közelebb a Lélek állapotához. Ilyenkor felfedezheted a benned lévő Csendet, Nyugalmat és Békességet, és átélheted a Létezés Örömét.

"Nekem ez biztosan nem menne! Hogy én ne gondolkodjak!? Olyat én elképzelni sem tudok!"


A sahaja jóga meditáció egy olyan különleges módszer, amelynek segítségével bárki könnyedén a meditáció állapotába tud kerülni. Nem kell hozzá semmiféle "előképzettség" vagy képesség. Semmit nem kell elképzelnünk hozzá, és még csak koncentrálni sem kell. Csupán meg kell engednünk, hogy megtörténjen. A sahaja jóga meditációban spontán módon tapasztalhatjuk meg a kapcsolatot Lényünk sokkal finomabb szintű részével a Lelkünkkel, az Önvalónkkal.  Eleinte persze csupán pillanatokra, vagy percekre éljük át ezt a tapasztalatot.

"Hogyhogy ilyen egyszerű? Hogyan működik?"


Amikor elvégezzük az Önmegvalósulás gyakorlatnak nevezett egyszerű meditációs gyakorlatot, akkor felébred bennünk az a nyugvó energia, amely egy velünk született szunnyadó erő a keresztcsontunkban. Ez az erő a Kundalini energia. Amikor ez a nyugvó anyai jellegű energia felébred bennünk, elkezd felemelkedni a gerincünk mentén (a középső energiacsatornán) majd a fejtetőhöz érve kilép a kutacs területén (ahol gyermek korban puha volt) és létrehozza a kapcsolatot a Mindenen Átható Erővel. Amikor ez az energia keresztülhalad az agyon, akkor lecsendesíti a gondolatokat és lehetővé teszi, hogy spontán módon belépjünk a gondolat mentes tudatosság állapotába. Ahhoz, hogy ez megtörténjen semmi mást nem kell tennünk csupán vágynunk kell rá, és engednünk kell, hogy ez a finom ébredés megtörténjen bennünk.

Ne higgy nekem, próbáld ki magad!


Sokat lehetne erről írni, de attól Te még mindig nem lennél közelebb a meditáció állapotához. Ezért most inkább azt javaslom, hogy próbáld ki Te magad. Ha van rá néhány nyugodt, zavartalan perced, akkor indítsd el ezt a videót és tapasztald meg a Csönd, Béke, Nyugalom, és Öröm birodalmát Önmagadban!


Vagy látogasd meg az alábbi linket, töltsd le a hanganyagot, és segítségével sajátítsd el ezt az egyszerű meditációs technikát.

Ingyenesen letölthető hanganyag itt!


Zárásként még egy apró megjegyzés a meditációval kapcsolatban:
Az előzőekből egyértelműen következik, hogy a meditáció semmiképpen nem valami képzelgés, nem vizualizáció, nem alfázás, nem is bambulás, nem koncentráció, nem valamiféle transzállapot, és nem is önszuggesztió, nem lehet erőltetni, akarni vagy bemagyarázni magunknak... mert ezek kizárják a gondolatmentességet.
Szóval egyszerűen csak engedd el magad és meditálj! :-)


Örömteli meditációt kívánok!


Üdv.:
Szabina