2013. április 13., szombat

Tavaszi meditációs zene

Gyönyörű tavaszi meditációs zenére meditáltam a héten!
Minden este alkonytatkor mentem hazafelé munkából, és közben csodálatos koncertet hallgattam. A különböző fajta madarak trilláinak gyönyörű egyvelegét, ahogyan üdvözlik a természet ébredését.

Olyan sokszor rohanunk el mellette, észre sem vesszük ezt a csodás "háttérzajt". Mindig sietünk valahová, túlságosan el vagyunk foglalva a saját fejünkben lévő zajjal. Tele vagyunk gondterheltséggel, aggodalommal, félelemmel, fásultsággal, letargiával, és észre sem vesszük, hogy milyen gyönyörű csoda az életünk! Annyira el vagyunk foglalva a gondjainkkal, és teendőinkkel, hogy észre sem vesszük mi zajlik valójában körülöttünk, és hajlamosak vagyunk elmenni a minket körülvevő szépség mellett.

Neked van pár perced észrevenni ezt a csodát magad körül (és magadon belül) és csak élvezni az élet szépségét, a létezés örömét?
Ezt megteheted bármikor, amikor épp kint vagy, vagy úton vagy, pl. épp munkába indulsz, vagy mikor épp hazafelé tartasz, vagy ha épp a boltba mész, vagy csak épp kimész az udvarra.
Ilyenkor csak állj meg néhány percre (vagy lassítsd a lépteidet) és csak hallgasd a madarak énekének sokféleségét, szívd be a friss levegőt, figyelj a tájra (a fákra, bokrokra, a fűre) és közben figyelj befelé is. Figyeld, ahogy megnyugszik a figyelmed, elcsendesednek a gondolataid, és felébred benned az öröm. Most ne gondolkozz, csak hallgasd az örömittas koncertet és élvezd a létezés örömét, akárcsak az éneklő madarak. Meditálj, és figyeld meg, hogy mit érzel, és figyeld meg a vibrációkat.
Megtapasztalhatod, hogy ha a figyelmedet a természetre helyezed, akkor megnyugszik a figyelmed, a gondolataid elcsendesednek, és felfedezheted magadban azt a spontán örömöt, amit a természet szépsége ébreszt föl benned. Olyan örömöt adó a természet szépsége, ne menj el mellette!
Úgy tűnik most már tényleg itt a tavasz, ébred a természet, élvezd Te is az ébredést!

Valóban Örömteli meditációt Kívánok!

Üdv.:
Szabina