2015. október 12., hétfő

A Fény Ünnepe Fesztivál - Fantasztikus koncertekkel, meditációval

Kedves Szomszéd!

Többször esett már szó itt a blogon az indiai zenéről, és arról hogyan kerülnek ezek a dalok Indiából a vidéki magyar otthonokba.
Október 24-én Budapesten egy remek ünnepi koncerten vehetsz részt, ahol élőben is részese lehetsz a gyönyörű zenéknek, és a kollektív meditációnak. :-)

Sahaj Group


Az egyik fellépő a gyönyörű klasszikus indiai zenét játszó Sahaj Group, azaz Sahaj Együttes lesz. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy hallhattam már őket élőben. Szavakkal nehezen tudom leírni azt a tapasztalatot, ezért azt javaslom, nézd meg az alábbi linken ezt a részletet a soproni koncertjükből:

Sahaja Group Sopronban >>>

Ha Tetszett és szívesen meghallgatnád őket Te is élőben, akkor itt a lehetőség számodra is a Fény Ünnepe Fesztiválon.

Ha szeretnél az együttesről többet megtudni itt találsz róluk néhány információt.


Szitár és Tabla


Természetesen "A fény ünnepe" fesztiválon nem csak a Sahaj Group zenéjével ismerkedhetsz meg. Amikor meditációs zenéről, vagy indiai zenéről esik szó a legtöbb embernek talán a szitár zene jut eszébe, de mindenképp valami olyan zene, ami az ellazulást, és az elmélyülést segíti, mint amilyet meghallgathatsz az alábbi videóban is.

A Leo Vertunni, és Alekszandr Belij által Sopronban adott koncertből találsz itt egy részletet. Ebben is részed lehet, ha eljössz a fesztiválra.

A művészekről többet erre a linkre kattintva tudhatsz meg: Szitár és tabla koncert


Meditáció


A zenén túl természetesen lesz meditáció is, hiszen ezeket a zenéket, amelyek segítik a gondolat nélküli tudatosság állapotának elérését, úgy érdemes igazán hallgatni, ha közben megtapasztaljuk a meditáció mélységeit, örömét, békéjét is. Ettől lesz ez a fesztivál egy igazán különleges és egyedi tapasztalat mindannyiunk számára.


„A fény azt jelenti, ami bennetek van, a szeretet fénye. Az embereknek meg kell érteniük a szeretet fényét. Olyan megnyugtató, olyan kedves és olyan gyönyörű. Olyan szeretetteljes, olyan gazdag, hogy mindaddig, amíg nem érzed magadban azt a fényt – az a fény, ami a tisztaság tiszta szeretetéből, tiszta kapcsolatból és tiszta megértésből áll. Ha képesek vagytok ezt a fényt magatokban kifejleszteni, akkor minden megtisztul. „Moss meg, és fehérebb leszek a hónál!” Ez történik veletek, amikor teljesen megtisztultok.”
Shri Mataji Nirmala Devi

A fesztivál után egy 10 hetes meditációs tanfolyam is indul Budapesten, erről bővebb információt ezen a linken találsz.

Jelentkezz most a fesztiválra, mert gyorsan fogynak a helyek! (Ingyenes!)


Szeretnék ott lenni A fény ünnepe fesztiválon! >>> 


Meditatív koncertélményt Kívánok!


Üdv.:
Szabina