2015. március 19., csütörtök

Március 21. - A Belső Béke Világnapja

Kedves Szomszéd!

Talán benned is megfogalmazódott már az a vágy, hogy milyen jó lenne egy békés világban élni, amelyben az emberek kedvesek, együtt érzőek, békések, örömteliek, ahol nincs ellenségeskedés, nincsenek háborúk, nincs erőszak. Aztán szétnézve magad körül a világban talán az a kérdés is felmerült benned, hogy vajon hogyan is lenne ez lehetséges?

Ha te már meditálsz, vagy olvasod a blogot, akkor úgy vélem már a választ is tudod. A világban addig nem lesz béke, amíg bennünk emberekben nincs béke. Amíg te és én nem vagyunk békések belül, addig hogyan is lehetne béke körülöttünk? Tudod, ahogyan Gandhi is mondta:

"Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban."


A békét tehát előbb Önmagunkban kell megalapoznunk, és ebben segítségünkre van a meditáció. Erre hívja fel a figyelmünket a Belső Béke Világnapja, amit március 21-én ünneplünk.
Ez a rövid kis film ennek kapcsán készült - első sorban a fiataloknak - hiszen a meditációt és a belső béke megalapozását nem lehet elég korán elkezdeni. :-)
(A videót megosztani ér!!! - ha Neked is van olyan ismerősöd, akinek szívesen ajánlanád a meditációt a Belső Béke Világnapja remek alkalom lehet erre. :-) )


Miért épp március 21. ?

Ezen a napon született Shri Mataji Nirmala Devi, a Sahaja Joga Meditáció alapítója. Shri Mataji az emberiség békéje, egészsége és jóléte érdekében kifejtett munkájáért számtalan díjat kapott, és kétszer jelölték Béke Nobel-díjra. 


Shri Mataji születésnapja alkalmából fogadd szeretettel ezt a kis videót, amelyen gyönyörű meditatív zenék kíséretében láthatsz néhány szép képet Shri Matajiról. :-)
Szombaton meditálj Te is a Belső Békén, és Ünnepeljük együtt Shri Mataji születésnapját! :-)

Örömteli és békés meditációkat kívánok!

Üdv.:
Szabina