2014. április 5., szombat

Merre érdemes keresni az örömöt, a békét?

Életed során biztosan érezted már azt, hogy valami hiányzik. Vágysz valamire - igazán magad sem tudod, hogy mire. Talán épp változásra, vagy egy kis megnyugvásra, arra, hogy másképp legyenek a dolgok, mint ahogyan most vannak. Vágysz a boldogságra, az elégedettségre, szeretetre, örömre, és így vagy úgy elkezdesz keresni. Keresed a boldogságot, a nyugalmat, az elégedettséget, a békét, az örömöt... de igazán nem tudod, hogy merre is indulj el...

"Mostanra mindannyian megtapasztaltátok, hogy bennünk lakozik a béke, a szépség, és lényünk dicsősége. Mindezek óceánja van bennünk. Ezt nem találhatjátok meg kívül. Befelé kell fordulnunk, amit "meditációs állapotnak" neveznek, ezt keressétek , ebben leljetek örömöt.
Mint mikor szomjasak vagytok, kerestek egy folyót, vagy az óceánt és megpróbáljátok oltani a szomjatokat. De az óceán sem képes arra, hogy édes vizet adjon nektek. Hogyan tudná bármely külső dolog megadni azt, ami oly mélyen gyökerezik bennetek? Kívül próbáljátok meglelni azt, ami bennünk van, teljes egészében bennünk. Annyira egyszerű, mert a sajátotok. Nagyon közel van hozzátok. Akármit is tettetek azért, hogy külső dolgokban megtaláljátok az örömöt, az úgynevezett "örömöt", az úgynevezett "boldogságot", az úgynevezett "dicsőséget", a világi hatalom dicsőségét, vissza kell fordítani mindent és befelé kell fordulni. Belül kell, hogy kivetítsétek. Az nem volt rossz, hogy kívül kerestétek, de ez nem a helyes irány. Ne érezzetek bűntudatot azért, amit eddig tettetek. Ez nem a megfelelő módja annak, hogy elérjétek a valódi örömöt és lényetek valódi dicsőségét.
Oly sok ember el tudta érni a megértésnek ezt a finomabb szintjét. Lehetnek olyanok is, akik csak mentális szinten vannak, de ez nem baj. Lehetnek olyanok, akik csak fizikai szinten vannak, ahol képesek érzékelni, ez sem baj.
De ti a helyes úton vagytok, a helyes irányba haladtok. Próbáljatok meditálni. Meditáljatok többet, hogy elérhessétek a belső lényeteket. És ez a belső lény nem más, mint az áldás hatalmas óceánja, ami mindannyiunkban létezik. "

Shri Mataji Nirmala Devi


Indítsd el a videót most, és próbálj meditálni, hogy végre megtaláld, amit keresel! :-)
Örömteli és felemelő meditációt kívánok!

Üdv.:
Szabina