2014. április 20., vasárnap

Emelkedett Ünnepet Kívánok!

Kedves Szomszéd!

Talán Te is sokat készülődtél az elmúlt napokban az ünnepre. Remélem mindennel sikerült végezned. Elkészült a töltött káposzta, megfőtt a sonka, és a sütemények is a tálcán sorakoznak. A tojások színes pompában várakoznak a tálban. Azt hiszem nincs is más hátra, minthogy átadjuk magunkat az ünnep emelkedettségének. :-)


"Ma összegyűltünk itt, ennek a gyönyörű hegynek a tetején, hogy megünnepeljük Krisztus föltámadását. Nagyon fontos dolog a szahadzsa jógik számára, hogy megértsék a föltámadás nagyszerű eseményét, mellyel Krisztus rámutatott arra, hogy a Lélek nem hal meg... Ha Krisztus maga nem támadott volna föl, egyáltalán nem emelkedhettünk volna föl, ez tehát egy igen nagy adomány... Krisztus feláldozta Önmagát a kereszten, és az Ő csodálatos föltámadása megteremtette számunkra az utat, hogy eljuthassunk ebbe az új, átalakult állapotba... " 
                                                                             Shri Mataji Nirmala Devi - Húsvéti Puja, 1993

Krisztus az alázatosságot, az együttérzést, és a megbocsátás képességét adja nekünk. Kívánom, hogy mindannyiunkban ébredjenek fel ezek a tulajdonságok, hogy azok egyre inkább megnyilvánulhassanak a személyiségünkben.
Fogadd szeretettel ezeket az énekeket (bhajanokat) a húsvéti meditációdhoz:



Egy dal Krisztusról marathi nyelven:



Húsvét ünnepén Jézus mellett ne feledkezzünk meg Máriáról sem, az Ő édesanyjáról. Az alábbi csodálatos dal (bhajan) Mária köszöntéséről szól. Hallgasd meg milyen odaadással éneklik a román sahaja jógik.





Kellemes Húsvéti Ünnepeket, és emelkedett meditációkat kívánok!

Üdv.:
Szabina