2014. január 5., vasárnap

Tanácsok a problémáink megoldásához

Új év új kezdet. Sokan indulnak ezzel a mondattal neki a januárnak, aztán általában hamar visszatérnek a megszokott, szürke hétköznapok, és minden megy tovább a tavalyi kerékvágásban. Ugyanazokkal a problémákkal találjuk magunkat szembe, hiába fordult át a dátum, és hiába kezdődött el egy újabb év.
Mindannyiunk életében vannak problémák, vannak hibáink, rossz szokásaink, melyektől szívesen megszabadulnánk. Ezek között vannak olyanok, melyeknek tudatában vagyunk, és vannak olyanok is, amelyeket észre sem veszünk magunkban. A meditáció mellett, illetve azzal együtt van egy nagyon fontos dolog, amivel foglalkoznunk kell ahhoz, hogy ezeket a problémákat, és azok okait, a hibáinkat, rossz szokásainkat, hibás gondolkodásmódunkat, elképzeléseinket megismerjük, és kijavítsuk. Meg kell ismernünk önmagunkat, azaz önismeretre van szükségünk, ahhoz, hogy megérthessük a problémáinkat, és az életünket. Ehhez pedig nagyon fontos az önvizsgálat.

"Minden panaszunk, minden problémánk oka önmagunkban keresendő. Azért történnek velünk rémes dolgok, mert elveszítjük a hitet önmagunkban. …az önmagunkba vetett hitünk teljes kell legyen, hogy megértsük, Isten velünk van, és mindenható. ….. A problémára az a megoldás, hogy fel kell adni azt a dolgot, ami a problémát okozza. Bármit feladhattok. Bármit, amit akartok, feladhattok, ha tudjátok, hogyan függetlenítsétek magatokat attól a dologtól."

"Mindegyikőtöknek megvan a lehetősége, hogy rátaláljon a lélekre, hogy megismerje önmagát. Hinnetek kell tehát önmagatokban."


"Amikor az arcunkat akarjuk látni, akkor a tükörbe nézünk. Hasonlóan kell néznünk a lelkünket, meg kell találnunk, hogy azt hogyan lássuk önmagunkban...  "
hogyan látunk valamit, ami bennünk van, és hogyan csináljuk?” Ehhez feltétlenül szükséges, hogy mi magunk nagyon alázatossá váljunk. Ha nincs bennünk alázat, akkor a saját gondolataink fognak befelhőzni."


"Mentálisan nagyon éberek vagytok, ez kétségtelen, és mindig szépen be tudjátok csapni saját magatokat. Ez az a pont, ahol láthatnátok saját magatokat, önvizsgálatot tarthatnátok...
Csak tartsatok önvizsgálatot: " Miért teszek így? Miért nem tudok meditálni? Ki fogom hagyni? Miért nem tudok valami olyasmit tenni, ami jó nekem?"
Az önvizsgálat az egyetlen út, ahol láthatjátok saját magatokat..."


"Tanuld meg önvizsgálat által, hogyan fejleszd magad és válj jobb, szeretetteljes emberré."


"Az első dolog a saját magatok iránti tiszta szeretet. Ha önzőek vagytok, nem szeretitek önmagatokat. Nagyon meglepő, hogy ha valóban szeretitek magatokat, akkor az önvalótokat szeretitek és elkezditek terjeszteni ezt a szeretet oly módon, hogy nagyon szerettek másokat. A szeretetért szerettek, mert annyira örömet adó a tiszta szeretet"

Sri Mataji Nirmala Devi   

Az alábbi videó üzenete felhívja a figyelmünket arra, hogy milyen fontos az önvizsgálat, és az, hogy megismerjük önmagunkat, és fejlesszük magunkat. Néhány idézet a videóból:

"Mi az önmegvalósulás? Az önvalónk megismerése. Az emberek nem ismerik önmagukat. Nem ismerik. Úgy élnek itt ebben a világban, hogy nem ismerik önmagukat - el tudják ezt képzelni? Nem tudják, kicsodák. Nem tudják, hogy az ember a Lélek, az ember a tudás forrása, a tiszta tudásé.
Ha meg akarják érteni a valóságot, és az igazságot, kérem próbálják meg megérteni, hogy valaminek történnie kell önökkel, valamiféle átalakulásnak kell végbemenni önökben."
"...ha nem mélyednek el önmagukban, és nem ébrednek rá, kik is valójában, és nem fognak hozzá önmaguk átalakításához, bármi megtörténhet..."

"Az ellenségeinket magunkban hordjuk, és amikor a dzsihádról beszélnek, ezalatt azt a harcot értik, amelyben a saját belső ellenségeinkkel küzdünk. Mik ezek az ellenségek?"  ... (a videóból ez is kiderül)

Önvizsgálatot kell tartanunk és meg kell látnunk: miért tesszük ezeket a dolgokat? miért vesztegetjük az időnket ostoba dolgokra?..."

Sri Mataji Nirmala Devi   

Indítsd el a videót és nézd meg a teljes beszédet!





Szóljon ez az idei év a változásról, az átalakulásról, az önismeretről és a meditációról!

2014-ben is Örömteli és őszinte meditációkat kívánok!


Üdv.:
Szabina