2013. július 5., péntek

Találkozunk?

Az elmúlt hetek izgalmas szervezéssel teltek, és most úgy tűnik elérkezik lassan az a nap, amire annyira készültünk. Az elmúlt hetekben volt itt mindenféle bonyodalom és nehézség, és természetesen sok örömteli szervezőmunka. Egy idő után már a bonyodalmakat is örömmel vettem, mert tudtam, hogy ezek sem tántorítanak el minket attól, hogy megszervezzük ezt a szilvásváradi programot. Szóval holnap megyünk Szilvásváradra meditálni. Te el tudsz jönni? Találkozom veled is?

A terem mizéria, és az apró hétköznapi "csodák":
Hosszú köröket futottunk, mire sikerült helyszínt találnunk. Előkerültek a lehetséges megoldások, melyekből több is volt, de szép lassan kiperegtek a sorból. A legkézenfekvőbb megoldás a végére maradt: terem az általános iskolában. Telefonáltunk. Persze innen oda irányítottak, majd onnan ide, majd nem vették föl a telefont. Több napon keresztül nem sikerült elérnünk az illetékes személyt. Ez volt az a pont, amikor felismertem, hogy nagyon akarom ezt a termet, és nagyon el akarom már ezt intézni.
Talán ismered azt a szituációt, amikor nagyon akarsz valamit, olyankor biztos, hogy épp ez az akarás az, ami megnehezíti, hogy előrébb juss. És mi lehet ilyenkor a megoldás?
Elengedni az akarást, és rábízni a dolgot a Mindenen átható Erőre, engedni, hogy az isteni vágya szerint alakuljon. Amikor az egó akarását el tudjuk engedni, és át tudjuk adni a "problémát" az Isteni Erőnek (mellyel a meditáció által kerülünk kapcsolatba) - olyankor megtapasztaljuk azt, hogy ez az Erő támogat minket. Ilyenkor tapasztalhatjuk meg, hogy ha merjük rábízni magunkat erre az erőre, akkor minden sokkal gördülékenyebben, és egyszerűbben történik, és minden könnyedén elrendeződik.
Ez most sem volt másként, mert a következő hívásnál felvették a telefont, és öt perc múlva megvolt a helyszínünk, és az időpontunk. :-)

Sokszor van úgy az életben, hogy valamit nagyon akarunk, nagyon egóból akarunk elérni vagy megkapni valamit.  De ha Te már meditálsz, akkor ezt Te is felismerheted magadban, és ha képes vagy elengedni az akarást, és tényleg rábízni magadat erre az Erőre, akkor megtapasztalhatod azt, hogy ez az Erő valóban támogat Téged.



A plakát.
Miután megvolt a helyszínünk és az időpontunk elkészítettük az esemény plakátját is, és minap útra keltünk plakátokat ragasztani, itt is akadtak azért kalandjaink, de erről talán legközelebb...

Szóval holnap indulunk Szilvásváradra. Várunk Téged is szeretettel az általános iskola könyvtárában
2013 július 6- án 15:00- 17:00 -ig egy közös meditációra, éneklésre.
Remélem találkozunk!









Üdv.:
Szabina