2013. január 19., szombat

Hull a hó!


Jó reggelt!

Szépen hull a hó, aztán meg szépen le is fagy. :-)
Hólapát, seprő, só (néhol egy kis hamu), ki mivel próbálja járhatóvá tenni a járdát az udvaron és a kapu előtt (nehogy valamelyik kedves szomszéd épp előttünk szenvedjen korcsolyabalesetet :-) ), na meg ott van még pár négyzetméternyi udvar, és a kocsibeálló is... aztán mire a végére ér az ember természetesen kezdheti elölről. Nos, azt hiszem ezt bátran nevezhetjük téli sportnak, és az izomláz is garantált. :-)
Persze nem mindig látjuk ilyen vidáman a helyzetet, sőt talán egyre inkább nyűgnek érezzük ezt az egészet, és egyre többször gondolunk sóvárogva a tavaszi napsütésre.

A szürke, ködös, néha esős, néha havas, ritkán napos téli idő, egyre inkább elvisz minket a letargia irányába. Fáradékonyak, kedvetlenek, nyűgösek, levertek leszünk, semmi kedvünk semmihez.
Valahogy minden évben január közepe, vége felé egyre inkább hajlamosak vagyunk beleszürkülni a télbe.
Ebben a letargikus állapotban még a vírusoknak is szabad prédáivá válunk, és egy influenza, vagy egy meghűlés még jobban eltávolít minket az örömtől.

Talán te is épp ezzel küzdesz, és vágysz egy kis örömre, békére, harmóniára, egy kis fényre, némi színfoltra a szürkeségben.

Ehhez hoztam neked most egy meditációs gyakorlatot, amely segít kimozdítani magadat ebből a letargikus, levert állapotból.

Mielőtt a linkre kattintanál...

Ha most találkozol először a sahaja joga meditációval, akkor előbb mindenképp kezdd ezzel a gyakorlattal:

Első meditáció: Önmegvalósítási gyakorlat


Téli melankólia, lustaság, letargia ellen pedig a következő meditációhoz kattints az alábbi linkre:

Hogyan hagyd magad mögött a Levertséget, a Lustaságot és a Letargia különböző fokozatait?


Örömteli meditációt kívánok, és frissítő "havaszkodást"!


Üdv.:
Szabina